Våld i nära relationer ( del 2 )

 
 
 


 

Anledningen till min fars handlingar, jag säger absolut inte att det är några ursäkter men han var väldigt sjuk eller blev under årens gång. Gick på starka mediciner, hade otrolig värk i hela kroppen, hans far dog däremellan, blev riktigt lurad av sin egna mor och i samband med detta blev han sjukskriven vilket gjorde att det var mamma som stod för dem flesta kostnaderna vilket stack i hans ögon. För ni vet i samhället är det männen som ska arbeta hårt, vara dem starka, försörja familjen medans kvinnan är hemma och tar hand om hushållet samt barnen. Gammal modigt skrivit, men SÅ ser många det än idag-tyvärr.

Min far har även psykiskt sjuka människor i släkten och lite annat mindre trevligt. Så anlag och gener finns som kan förklara lite av hans beteende. Under årens gång i samband med olika dramatiska händelser, besked, skadorna/sjukdomarna, starka mediciner och alkohol så försämrades han både fysiskt och psykiskt. Vilket gick utöver oss allt mer även om det kanske inte alltid var riktat mot oss. Men han mådde dåligt, blev deprimerad och ett monster började ta över honom. Det är så jag ser det, iallafall försöker att det är ett monster som tagit över pappa. Vill försöka tänka att det inte är min pappa som utsatt oss för våld, kastat ut mig, börjat över konsumera alkohol, hålla på med droger, skulle skjuta mig, elda upp huset, sticka iväg, ljuga, bli hämtad av polisen, ta livet av sig, sitta i häkte och verkligen göra allt han kan för att försöka göra oss illa, förstöra mm. Lämna en jävla massa ansvar och skit till oss-hans familj. ( Mer ingående om dem olika händelserna senare.. )

Mammas avsaknad av kurage och vuxenansvar..
Var fanns min mamma när allt hände, när han slog oss? Hon fanns där och såg på. Mamma tog oss aldrig i försvar eller sa ifrån till pappa. Hon själv kunde uppträda väldigt agressivt emot oss också ibland men absolut inte på samma plan som vår galna far. Men jag tror hon själv var rädd, han var nog inte så snäll mot henne heller och det har fram kommit nu på senare år. 

Jag var den första som gick ut med hur min familj var, min pappa-alkoholen och våldet. Men ingen trodde på mig och ALLA i min familj förneka det som vi levt med under så många år. 2012, 15 år gammal fick jag nog.. vill ni veta vad jag gjorde? Kika in senare så finns ett nytt inlägg som fortsättning!

Postat av sussi

väldigt bra inlägg dock obehaglig läsning så klart..
Stor varm kram

Svar: Förstår det.. Kram!!
tusengangerstarkare.blogg.se

Datum: 2014-06-25 | Tid: 12:05:08
Blogg: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av elinrosen.blogg.se

SV: tack så mycket :)

Otroligt bra skrivet det här är verkligen en sak som man behöver prata om mer!

Svar: Tack, visst är det! :) Kram
tusengangerstarkare.blogg.se

Datum: 2014-06-25 | Tid: 13:27:41
Blogg: http://elinrosen.blogg.se
Postat av Felicia

Viktigt att säga ifrån men att en 15 åring ska behöva göra det tkr jag är hemskt!

SV: tack finnna du

puss

Svar: Visst :( Kram
tusengangerstarkare.blogg.se

Datum: 2014-06-25 | Tid: 17:02:54
Blogg: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av Elin

Hej där. Roligt att du kommenterar. Har läst igenom (lite bara) din senaste månad här på bloggen och oj vad jag känner igen mig i en del. Våld i nära relationer känner jag verkligen igen. Inte min pappa dock, även om han också har hett temperament som lett till otaliga bråk, rymma hemifrån, hot och trasiga grejer (alltså inte i närhten av din pappa). Ett av mina ex, som jag har några stycken av, var duktig på att förnedra på de flesta sätt som går. Har du någon kontakt med dina biologiska föräldrar?
Kram

Svar: Oj, du kanske någon gång vill dela med dig av din historia på bloggen här? Eller kanske skicka in anonymt då jag till hösten även kommer publicera andras historia här, så man kan hjälpa varandra, diskutera och så? Jag har inte det med min pappa, avbröt den 2012. Stor kram!
tusengangerstarkare.blogg.se

Datum: 2014-06-25 | Tid: 22:07:41
Blogg: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av Elin

Anonymt skulle jag gärna göra det. Den kanske kan hjälpa någon, eller kanske stärka någon i att fatta mod i de svåra situationerna. Det är otroligt viktigt att man vågar prata om det. Allra främst för sin egen skull, det hjälper när man inser att man inte är ensam i ensamheten. Men också för kvinnor i sig, att vi vågar stå på oss och prata om det. Vi är alla starka.
Kramar

Datum: 2014-06-27 | Tid: 00:29:30
Blogg: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av ♥ Evahle.se - må bra bloggen ♥

Du skriver väldigt bra.

Datum: 2014-06-27 | Tid: 11:46:52
Blogg: http://evahle.se
Postat av Rebecca

Bra citat!

Datum: 2014-06-28 | Tid: 18:23:48
Blogg: http://byrrebecka.blogg.seDitt namn:


E-postadress: (publiceras ej på bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Tack för din kommentar!